Vinnare i programmeringstävling Hack of Sweden igen

Publicerad: 2016-03-15

Geohackers-2.jpg

Det stora priset, Hack for Sweden Award, togs även i år hem av lag Ge0hack3rs, med deltagare från Cavagent som vunnit totalt 2 av 3 arrangerade tävlingar.

80 deltagare i 21 lag ställde upp i tävlingen som anordnades av 13 myndigheter under ledning av SCB. Under ett dygn skulle lagen
skapa en innovativ tjänst eller produkt som allmänheten kan ha nytta av.

Det vinnande laget består av Mats Törnberg, Falun, Heiti Ernits, Borås, Per-Olov Jernberg, Stockholm och Marcus Kempe från Göteborg. Årets seger är den andra för laget, som även vann det första Hack for Sweden som arrangerades 2014.

– Det är otroligt roligt att vinna Hack for Sweden Award. Speciellt i så hård konkurrens, det var många bra bidrag i år. Vi är väldigt ödmjuka och glada, säger Heiti Ernits.

Juryns motivering lyder:

”För ett gediget, väl genomtänkt projekt med tydliga möjligheter att skapa nytta för både företag, kommuner, medborgare och turister. Med en bredd i datakällor och vasst genomförd visualisering, står de ut som ett team som tagit en tydlig och ambitiös idé långt, under den resa som är Hack for Sweden”.

Hack for Sweden arrangerades i år för tredje gången. Tävlingen växer och i år stod 23 statliga myndigheter och organisationer bakom hacket, som handlar om att med hjälp av myndigheters öppna data skapa nya tjänster och applikationer. I årets tävling deltog 22 lag från olika håll i Sverige.

De vinnanade lagen använde data från flera av de deltagande myndigheterna. Befolkningsstatistik från SCB, väderdata från SMHI och uppgifter om cykelolycksdata från Transportstyrelsen, är några exempel på myndighetsdata som förekom bland de vinnande bidragen. En sammanställning av alla bidrag och vilka data som använts finns på hemsidan Hack for Sweden.

Kontakta oss